Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Nikkeselleri - Helosciadium nodiflorum, Apium nodiflorum

Navn Nikkeselleri
Latinsk navn Helosciadium nodiflorum, Apium nodiflorum
Familie Klokkefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk ?
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Staude
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap 1
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Ikke frostskjør, men lite kuldeherdig. Bladerverk er spiselig med en gulrotaktig smak. God i salater. Kan forveksles med brønnkarse og andre planter. Vokser ved svært lave temperaturer og er en fin avling der vinteren er ekstra mild.

Formering av nikkeselleri

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø :

Stiklinger : Kutt 5 cm stiklinger rett under en bladnode. Fjern blader fra nederste 2/3 av stilken. Sett stiklingen i et vannglass eller liknende på et sted med direkte sollys i en ukes tid. Plant stiklingen på permanent voksested. Nær sagt hvilken som helst form på stiklingen vil danne røtter, selv et enkelt blad.